Λεωφόρος Ειρήνης 22 & Σπετσών 1, Ηλιούπολη - Τηλ: 210-9959710, 210-9959790

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

'Ολοι αξίζουν
ένα όμορφο χαμόγελο

ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι ολοκεραμικές προσθετικές αποκαταστάσεις κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου από αισθητικά υλικά υψηλής αντοχής. Τέτοια υλικά είναι το οξείδιο της ζιρκονίας, η θερμοσυμπιεζόμενη πορσελάνη κ.α. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η χρήση μεταλλικών κραμάτων σαν εσωτερικοί πυρήνες με αποτέλεσμα φυσικότερο αισθητικό αποτέλεσμα αφού η διαπερατότητα του φωτός αλλά και άλλα οπτικά χαρακτηριστικά (φθορισμός κτλ.) μπορεί να πλησιάσουν τις τιμές του φυσικού δοντιού. Ο παλιότερος περιορισμός της μειωμένης αντοχής που χαρακτήριζε αυτές τις αποκαταστάσεις έχει και αυτός ουσιαστικά εξαλοιφθεί με την εμφάνιση καινούριων υλικών ικανά να αντικαταστήσουν τις μεταλλοκεραμικές προσθετικές εργασίες ακόμα και στα πίσω δόντια.

Η αισθητική οδοντιατρική στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης ενός χαμόγελου. Σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύεται από ανάλογη βελτίωση της λειτουργικότητας. CC Dental
Η αισθητική οδοντιατρική στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης ενός χαμόγελου. Σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύεται από ανάλογη βελτίωση της λειτουργικότητας. CC Dental

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Οι όψεις πορσελάνης έχουν σαν αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της αισθητικής του δοντιού (χρώμα, μέγεθος, σχήμα κτλ.) με ελάχιστη επεμβατική διαδικασία. Ουσιαστικά πρόκειται για λεπτές “φλούδες” από κεραμικό υλικό υψηλής αντοχής και βιοσυμβατότητας. Απαιτούν ελάχιστο πάχος (περίπου 0,5 χιλ.) και συγκολλούνται στις πρόσθιες επιφάνειες των δοντιών. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν έναντι των ολοκεραμικών στεφανών. Οι βασικότερες ενδείξεις χρήσης τους είναι :

 • Δόντια με δυσχρωμίες
 • Δόντια με κατάγματα
 • Δόντια με διαστήματα ανάμεσα τους
 • Ελαφρές στρεβλοφυίες
 • Δόντια με μη φυσιολογική μορφολογία

ΕΝΘΕΤΑ - ΕΠΕΝΘΕΤΑ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

Τα ένθετα (inlays) και τα επένθετα (onlays) σύνθετης ρητίνης αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση στις συμβατικές εμφράξεις αμαλγάματος ή σύνθετης ρητίνης. Ενδείκνυνται σε εκτεταμένες απώλειες οδοντικών ιστών ειδικά όταν απουσιάζουν ένα ή περισσότερα φύματα. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται ειδικές εργαστηριακές σύνθετες ρητίνες υψηλής αντοχής. Η κλινική διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή και η σημαντικότερη διαφορά με την κλασσική διαδικασία των σφραγισμάτων περιορίζεται στη λήψη αποτυπώματος για την κατασκευή του ένθετου/επενθέτου στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Εν συνεχεία το ένθετο/επένθετο δοκιμάζεται στο στόμα και συγκολλάται με ειδική κονία υψηλής αισθητικής ή με λεπτόρρευστες σύνθετες ρητίνες, γεγονός που εγγυάται ένα άριστο οπτικό αποτέλεσμα.

Η αισθητική οδοντιατρική στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης ενός χαμόγελου. Σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύεται από ανάλογη βελτίωση της λειτουργικότητας. CC Dental

ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Μία ασφαλής, γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος λεύκανσης δοντιών για ένα λαμπερό χαμόγελο.

Η χημική λεύκανση στοχεύει στην αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών. Πρόκειται για μια μέθοδο της οδοντιατρικής επιστήμης που θεωρείται συντηρητική, σχετικά ασφαλής, είναι ανώδυνη και εφαρμόζεται στα δόντια χωρίς να επηρεάζει το σχήμα τους.

Η χημική λεύκανση δεν επιδρά στο σχήμα, διαφοροποιεί όμως ποιοτικά τις εξωτερικές επιστρώσεις του δoντιού.

Επιτυγχάνεται με την επίδραση ελεύθερων ριζών οξυγόνου πάνω στα δυσχρωμικά μόρια που έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του δοντιού. Αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης είναι η απομάκρυνση τους και η επαναφορά του οδοντικού χρώματος. Πηγή των ελευθέρων ριζών οξυγόνου αποτελεί στη συντριπτική πλειοψηφία των σκευασμάτων το υπεροξείδιο του υδρογόνου και το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου.

Ο κύριες τεχνικές λεύκανσης είναι :

 • Η λεύκανση στο ιατρείο (in-office bleaching). Στην τεχνική αυτή ο λευκαντικός παράγοντας ενεργοποιείται υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου. Η ενεργοποίηση αυτή επιτυγχάνεται είτε με ειδικές λυχνίες LED ή Plasma ή αλογόνου, είτε με Laser είτε χημικά.
 • Η λεύκανση στο σπίτι (at-home bleaching). Στην τεχνική αυτή κατασκευάζονται εξατομκευμένοι μαλακοί νάρθηκες και η εφαρμογή του λευκαντικού παράγοντα πραγματοποιείται από τον ίδιο τον ασθενή στο σπίτι.
 • Συνδυασμός των ανωτέρω τεχνικών

Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ποιότητα των οδοντικών ιστών, ο κίδυνος εμφάνισης υπερευαισθησίας, οι προσδοκίες του ασθενούς, ο διαθέσιμος χρόνος κτλ.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται συσκευή λεύκανσης με λυχνία LED η οποία προκαλεί τη μικρότερη άνοδο της θερμοκρασίας του πολφού (0,9° C) ¹.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ
Η αισθητική οδοντιατρική στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης ενός χαμόγελου. Σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύεται από ανάλογη βελτίωση της λειτουργικότητας. CC Dental

ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ (bonding)

Το Bonding (όψεις σύνθετης ρητίνης) αποτελεί μια εναλλακτική, οικονομικότερη και γρηγορότερη λύση έναντι των ολοκεραμικών όψεων πορσελάνης.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομα της πρόκειται για μια διαδικασία αναδιαμόρφωσης των δοντιών με τη συγκόλληση σύνθετων ρητινών στις πρόσθιες επιφάνειες τους. Οποιεσδήποτε ατέλειες των δοντιών (μορφολογικές, χρωματικές κτλ.) μπορούν να “κρυφτούν” κάτω από ένα στρώμα συνθετικού υλικού το οποίο συγκολλάται μόνιμα πάνω τους.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι :

 • Συνήθως απαιτείται μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
 • Οικονομικότερη διαδικασία συγκριτικά με τις όψεις πορσελάνης
 • Ελάχιστη αφαίρεση οδοντικής ουσίας (εφόσον οι χρωματικές αλλοιώσεις δεν είναι έντονες).

Τα μειονεκτήματα των όψεων σύνθετης ρητίνης συνοψίζονται στα εξής :

 • Μειωμένη αντοχή των υλικών αυτών συγκρτικά με την πορσελάνη
 • Χρωματική αποσταθεροποίηση τους σε βάθος χρόνου ιδιαιτέρως σε περιτπώσεις καπνιστών
 • Συχνή επανεξέταση τους και στίλβωση για επαναφορά του χρώματος.
Scroll to top